Politie tast in duister rond granaatincidenten Zwolle: verdachte blijkt niet de dader

Wie hing een granaat aan de deurklink van bar Bruut, en wie liet twee granaten ontploffen in de straat van de eigenaar? Een beloning van 10.000 euro en meerdere getuigenoproepen levert vooralsnog niets op. Nu een verdachte niet de dader blijkt te zijn, lijkt het onderzoek terug bij af.

Volgens de politie is er een duidelijke link tussen de granaatincidenten in oktober en februari. Om de dader(s) te achterhalen, deed de politie in het programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep. Wie de gouden tip heeft, krijgt 10.000 euro.


Al snel kwamen verschillende tips binnen. Er is ook een naam genoemd van een mogelijke dader die de granaat aan de deurklink van Bruut zou hebben gehangen. Na onderzoek blijkt dat deze persoon het niet gedaan kan hebben.


Explosies aan Hanselaarmate

Vooralsnog is geen enkele vraag beantwoord die de politie in de oproep stelde. Zo is nog niet bekend wie vlak na de ontploffingen in de Hanselaarmate rustig door de brandgang achter de woningen liep.


De politie zoekt ook de bestuurder van een lichtkleurige personenauto, die een kwartier na de ontploffingen op de Tichelmeesterlaan reed.


Ook ‘de man op de fiets’, die vier maanden vóór de explosies in Zwolle-Zuid een granaat aan de deur van bar Bruut hing, is nog niet gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
bar Bruut granaat Zwolle Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: