Afvalverwerker Twence boekt over 2018 winst van 14,5 miljoen euro

Voor afvalverwerkingsbedrijf Twence uit Hengelo was 2018 in financieel opzicht een uitstekend jaar. Twence boekte een winst van 14,5 miljoen euro op een totaalomzet van 105,1 miljoen euro. De cijfers zijn vergelijkbaar met een jaar eerder.

In 2017 werd er namelijk 14,5 miljoen euro winst geboekt op een omzet van 110 miljoen euro. Een dieptepunt voor Twence was de afvalbrand in de nacht van 30 juni. Grote delen van de regio ondervonden overlast door de rookontwikkeling. Twence heeft, naar eigen zeggen, met de partijen die schade hebben geleden van de brand een gepaste oplossing gezocht en waar nodig financieel gecompenseerd. 

De goede financiële resultaten dankt Twence aan de opening van het tweede zonnepark, de heropening van de compleet vernieuwde biomassa-energiecentrale en de overname van de pyrolyse-installatie Empyro van BTG-BTL.

Grondstoffenleverancier
Ook in 2019 verwacht de afvalverwerker goede resultaten. Zo wordt er voor het einde van dit jaar begonnen met de bouw van een mestverwaardingsinstallatie in Zenderen. Op die manier wil Twence zich meer en meer ontwikkelen als grondstoffenleverancier.

"We bouwen onze bijdrage aan de verduurzaming van de Euregio de komende jaren verder uit. Samenwerking met gemeenten, netwerkbedrijven, industrie, woningbouwcorporaties en andere relevante partijen is daarvoor cruciaal", geeft directeur Marc Kapteijn aan. "Wij kunnen een duurzaam alternatief bieden voor aardgas en samen kunnen we er voor zorgen dat het daar komt, waar het nodig is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: