Omwonenden spoor in Hengelo vrezen meer overlast in de toekomst

"Mensen hebben last van het geluid en van trillingen. Dat probleem bestaat al 25 jaar. Er zijn al wel maatregelen getroffen, maar nog niet afdoende", vertelt Leendert Stutvoet, voorzitter van Belangengroep RONA. En dus knoopten de omwonenden gistermiddag een gesprek aan met de Hengelose wethouder Gerard Gerrits en Raoul Boucke, kandidaat Europarlementariër namens D66.

Dat de omwonenden het juist aankaarten bij D66, is geen toeval. Die partij wil namelijk minder vliegverkeer en meer treinverkeer. De bewoners van woningen langs het spoor zijn dan ook bang voor meer overlast.

"Dat hoeft niet, als je het goed inpast en de juiste beslissingen neemt ", verduidelijkt Boucke. "Ik denk dat we sowieso voor personenvervoer meer via het spoor moeten doen. Maar je moet het goed inpassen in de infrastructuur."


Hinder

Buurtbewoner Gerrit Heijink uit Hengelo ziet dat nog niet zitten. "Als je naast het spoor gaat wonen, weet je dat je enige hinder kunt verwachten. In het begin, dan went het. Maar tegenwoordig, als een trein voorbij gaat, dan stop je een gesprek totdat de trein voorbij is. Ik vind niet dat je het treinverkeer moet intensiveren, het moet minder worden."

De Hengelose wethouder Gerrits wil zo snel mogelijk alle opties op tafel. "We moeten op korte termijn kijken wat de maatregelen en mogelijkheden zijn om het geluid en de trillingen langs het spoor te beperken. Op lange termijn moet er een visie komen. Wat doen we in 2040 en 2050 met ons totale spoor in Nederland. En hoe sluit dat aan in de Europese Unie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo goederentrein RONA D66 Nieuws
Deel dit artikel: