FC Twente schuift assistent Garcia Garcia door als hoofdtrainer

Gonzalo Garcia Garcia is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De 35-jarige Uruguayaan was afgelopen seizoen al als assistent-trainer actief bij de Enschedese club.

Garcia Garcia wordt de opvolger van Marino Pusic, die FC Twente dit seizoen naar het kampioenschap leidde in de Keuken Kampioen Divisie, maar kort daarna werd ontslagen.

Onervaren
Bij de rentree in de eredivisie kiest FC Twente nu voor een onervaren coach. Garcia Garcia was nog nooit hoofdtrainer en ging twee jaar geleden pas voor het eerst aan de slag als assistent-trainer bij Esbjerg. Ted van Leeuwen was op dat moment technisch directeur bij de Deense club. Toen Van Leeuwen een jaar geleden terugkeerde bij FC Twente nam hij Garcia Garcia mee naar Enschede.

"Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen", reageert Garcia Garcia. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnenuit kunnen ervaren."

Twijfels

"Ik ben nog jong en natuurlijk zullen er twijfels zijn. Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde", aldus Garcia Garcia.

Heracles
Tot 2017 was Garcia Garcia nog actief als voetballer. De technisch begaafde middenvelder komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid, maar daar haalde hij het eerste elftal niet. Hij voetbalde lange tijd in Nederland. Onder meer bij Heracles Almelo, dat hem twee keer voor een half jaar huurde. Maar hij kwam ook uit voor AGOVV, sc Heerenveen, FC Groningen en VVV-Venlo. 

Garcia Garcia begint op 13 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: