Oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal is uit de financiële problemen

Het oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal krijgt 250 duizend euro van de provincie. Het tekort dat het museum had door tegenvallers tijdens de verbouwing, is daarmee verdwenen.  

Na de grondige verbouwing moet het Memory Museum dé plek in Overijssel worden voor educatie en debat over de thema’s van vrede en veiligheid. De kosten van het hele project zijn ruim 2 miljoen euro. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de provincie Overijssel en de gemeente Hellendoorn betalen flink mee om de verbouwing mogelijk te maken.  


Toen de schop na de zomer de grond in ging, leek alles nog in kannen en kruiken. Maar de kosten van de verbouwing vallen inmiddels zeker anderhalve ton hoger uit. Een dure asbestsanering en een niet voorziene fundering op palen zijn een paar belangrijke boosdoeners.  


Vrijwilligers 

Het bestuur deed daarom vorige maand een oproep aan vrijwilligers om mee te helpen het museum af te bouwen. De oproep leverde zes vrijwilligers op. Toch blijkt de inzet van vrijwilligers niet voldoende om uit de kosten te komen. De provincie schiet het museum daar nu te hulp. Vooral omdat het museum bij de viering van 75 jaar vrijheid volgend jaar een belangrijke rol speelt.  


Toegangsprijzen 

Vrijwilligers om het museum af te bouwen, zijn nog steeds welkom. Alleen hoeft het museum met de extra subsidie van de provincie geen dure lening meer af te sluiten. "En daardoor hoeven de toegangsprijzen straks niet flink omhoog om de lening te kunnen betalen. Het museum blijft daardoor goed toegankelijk voor iedereen", zegt een opgeluchte voorzitter Hans van Overbeeke.  ?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Memory Museum Salland Nieuws
Deel dit artikel: