PVV wil excuses van provincie voor 'EU-propagandavideo'

De PVV in Overijssel heeft met verbijstering gekeken naar de video die de provincie deze week naar buiten bracht. De video roept inwoners van de provincie op te gaan stemmen voor de Europese Verkiezingen van aankomende donderdag. De PVV spreekt echter van regelrechte EU-propaganda.

"In de video wordt keiharde pro-EU propaganda bedreven", stelt PVV-Statenlid Joeri Pool. "De kiezer die vóór de geldverkwistende EU is, wordt gerepresenteerd door een gezellig en vrolijk meisje dat lachend met de symbolen van de EU-onderdrukking staat te zwaaien."

Pool: "De hardwerkende Nederlander die zijn land terug wil, wordt afgebeeld als een man die in een militaire jas, een bivakmuts en met handschoenen een EU-vlag probeert te verbranden. Het zijn propagandakunsten waarvan we hoopten die alleen nog in de geschiedenisboeken tegen te komen."

Criminelen
De PVV spreekt schande van hoe hun kiezers op deze manier als criminelen worden weggezet en eist excuses van de provincie Overijssel voor deze video. De partij wil weten hoe de provincie aan haar EU-kritische burgers gaat uitleggen dat ze van hun eigen belastinggeld belachelijk worden gemaakt.

Pool: "Dat de provincie zelf op deze manier politiek bedrijft en daarmee de verkiezingsuitslag wil beïnvloeden, is diep en diep triest. We eisen daarom excuses van de provincie voor de manier waarop zij in deze EU-propagandavideo onze kiezers wegzetten en willen dat de provincie Overijssel direct stopt met deze propaganda te bedrijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: