Burgemeester Van Veldhuizen: "Samenwerking drugsaanpak Glanerbrug is uniek en hard nodig"

Burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Enschede is erg te spreken over de aanpak van drugscriminaliteit in Glanerbrug, met onder andere een burgerwacht. "Het was hard nodig. Spannend om mee te beginnen, maar mooi om te zien dat het werkt."

De burgerwacht die ontstaan is, bekijkt Van Veldhuizen met bewondering. "Ze hebben een mooie en goede samenwerking met de politie. Ik heb zelf ook met ze meegelopen en het werkt goed."

De problematiek wordt nu vooral in de treinen en op de stations aangepakt. "De afspraken over controles waren niet goed. Zo was er afgesproken dat 50% van het traject gecontroleerd moest worden. Maar als je dan enkel in Duitsland controleert heeft het natuurlijk weinig zin." 

Burgemeester Van Veldhuizen: "Samenwerking drugsaanpak Glanerbrug is uniek en hard nodig"

Met de nieuwe controles wil Van Veldhuizen de problematiek beperken. "Maar het echte probleem ligt op een hoger niveau. En niet alleen rondom het spoor, want natuurlijk speelt dit ook op de weg. Maar hier kan je er zo goed de vinger op leggen: ze nemen de trein, stappen uit, dealen en stappen weer in en zijn weg."

Meer weten over de aanpak van drugscriminaliteit in Enschede? Bijvoorbeeld waarom Enschede zo piekt ten opzichte van andere gemeenten? Klik dan hier voor onze special.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: