Zwollenaren bedenken XTC-parfum

Twee Officieren van Justitie uit Zwolle hebben het nieuwe parfum XTACY bedacht. Dit geurtje ruikt naar XTC en is bedoeld om burgers bewust te maken van de geur van deze drug. Als die geur eenmaal bekend is, kan de aanwezigheid van een drugslab in de buurt eerder opgemerkt worden.

Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs is er altijd gevaar voor de aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie drugsafval.

De opvallende geur van XTC wordt vaak wel onbewust opgemerkt, maar niet direct gekoppeld aan een drugslab of afvaldumping. Mede daarom vindt het Openbaar Ministerie het belangrijk dat burgers goed op de hoogte zijn hoe XTC ruikt en daar waar mogelijk kunnen helpen met de opsporing en vervolging van XCT-criminelen.

Zwollenaren

De twee mannen volgden een cursus over de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Onderdeel daarvan was een stage bij een reclamebureau, om te ontdekken hoe ze het publiek meer bij dit probleem kunnen betrekken. Zo kwamen ze op de geur XTACY. 

Het Openbaar Ministerie gaat parfumflesjes en geurkaarten verspreiden over verschillende politiebureaus. Ze hopen dat zo meer burgers met de geur in aanraking komen en dat er daarna meer drugslabs worden opgerold.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle XTC Nieuws
Deel dit artikel: