Gerard Nijkamp: "John Stegeman eerst niet benaderd vanwege gevoeligheden"

John Stegeman stond vanaf dag één op een shortlist bij PEC Zwolle. Dat zegt Gerard Nijkamp woensdag in De Oosttribune. De technisch directeur gaf een toelichting op de aanstelling van de trainer die in Zwolle de opvolger wordt van Jaap Stam. 

Volgens de scheidend technisch directeur kwamen de gesprekken in een later stadium op gang omdat PEC Zwolle de gevoeligheden met Go Ahead Eagles in acht nam. "Het momentum om hem te benaderen was er niet. Maar toen Steijn afhaakte zijn we vol voor John Stegeman gegaan. Die gaf in eerste instantie aan er over na te willen denken, maar op een gegeven moment heeft hij me toch gebeld en gezegd dat hij het gesprek wilde aangaan", aldus Nijkamp. 

Nieuws later willen brengen

Eigenlijk wilden PEC Zwolle en John Stegeman de overgang pas vrijdag bekend maken. Het nieuws volgt een dag na de sensationele uitschakeling van Go Ahead Eagles in de finale van de play-offs. 

Cincinnati

Nijkamp benadrukt dat hij wel degelijk een flinke stempel in het selectieproces heeft gehad. "Dit zie ik ook echt als een keuze van mij als technisch directeur. Mensen denken misschien dat ik al in Amerika zit, maar ik blijf de komende periode nog zeker actief bij PEC Zwolle en samen met Mike Willems werk ik aan de selectie voor komend seizoen." De 48-jarige Nijkamp vertrekt woensdag wel naar Amerika om bij het Amerikaanse Cincinnati sfeer te proeven. "En om misschien een contract te ondertekenen."

Bekijk hieronder de hele uitzending van De Oosttribune. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.