Slachtoffer ongeval autorodeo St. Isidorushoeve weer thuis

Het slachtoffer dat gisteren gewond raakte bij de autorodeo in St. Isidorushoeve is weer thuis. Het slachtoffer, afkomstig uit Bentelo, zal de komende tijd thuis revalideren van twee ingeklapte longen en een gebroken rib.

Gistermiddag tijdens de crosswedstrijd, op de openingsdag van onze jaarlijkse zomerfeesten, belandde de Benteloër met zijn auto in de greppel naast het crossterrein. De situatie was dermate ernstig dat de traumahelikopter opgeroepen werd.

Een gevaarlijke sport

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, moet nog worden onderzocht. Wel is duidelijk dat het hier om een ongeluk gaat, eigenlijk inherent aan de sport", aldus Erwin Keemers, voorzitter van Zomerfeesten De Hoeve.

"De zogenoemde 'Bende van 8' is verantwoordelijk voor de organisatie van de crossonderdelen. Direct na het ongeluk hebben zij naar behoren gehandeld. Het gebeuren is gisteravond ook direct met de betrokken hulpdiensten geëvalueerd."

De cross van zondag gaat door

"Komende zondag gaan de crossonderdelen gewoon door. De situatie is meer dan veilig en verantwoord. Wel zullen we de baan vooraf omploegen en dus iets langzamer maken en er zal een extra greppel gegraven worden om bij een ongeval nog meer de vaart eruit te halen."

"We zijn enorm geschrokken maar nu ook blij dat het slachtoffer weer naar huis kan om daar volledig te revalideren", sluit Keemers af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: