Goors slachtoffer (29) van steekpartij in Groningen kroop door het oog van de naald

Het was kantje boord voor Willem uit Goor. De 29-jarige werd halverwege april neergestoken voor een kroeg in Groningen. Lang leek het alsof hij het niet ging halen, zo vertelt zijn vriendin Karin. "Er waren twee slagaders geraakt, de ambulancebroeders waren verbaasd dat hij nog leefde."

Nu, anderhalf maand na het incident, ziet het er relatief goed uit voor Willem. Hij lijkt volledig te herstellen en de dader heeft zich gisteren gemeld bij de politie. 


"Je moet er niet aan denken dat zo iemand nog vrij rondloopt", reageert Karin. Ze is opgelucht en dankbaar dat het zo goed gaat met haar vriend. Want dat hij volledig zal herstellen, mag een klein wonder heten. 

"Er zijn twee slagaders geraakt en er zaten gaten in zijn darmen."
Karin, vriendin van Willem

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Willem tijdens een handgemeen in zijn maag wordt gestoken, waarna de dader op de vlucht slaat. Hij heeft alle geluk van de wereld dat toevallig een ambulance in de buurt is.

"Toen ze hem vonden, had mij maar één liter bloed in zijn lichaam", legt Karin uit. "Er zijn twee slagaders geraakt en er zaten gaten in zijn darmen. Tijdens het opereren dachten ze dat hij het niet zou redden."

Geen hersenbeschadiging

Omdat hij zoveel bloed verloor, raakte hij in shock. "Dat zou kunnen leiden tot een hersenbeschadiging, maar gelukkig kwam het niet zo ver", zegt Karin. 

Het enige wat Willem overhoudt aan het incident, is een groot litteken. Toch heeft de Gorenaar, die werkt bij Defensie, nog een lange weg te gaan voor hij weer volledig hersteld is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Steekpartij Goor Nieuws
Deel dit artikel: