Duizenden zomerpakketten ingepakt in Deventer voor kinderen die in armoede leven

De zomervakantie komt eraan. De leukste tijd voor veel kinderen in Nederland. Lekker voetballen, zwemmen en naar het pretpark. Maar voor ruim 300.000 gezinnen in Nederland is het niet weggelegd om even naar een pretpark te gaan, want zij leven onder de armoedegrens.

En daarom komt Nationaal Fonds Kinderhulp samen met de gemeente Deventer in actie. Ruim 5000 zomerpakketten werden ingepakt om vervolgens verstuurd te worden naar kinderen in arme gezinnen.

Voetbal, boekjes en spelletjes

"Kinderen die opgroeien in armoede gaan een zomer tegemoet waarin er voor hen geen vertier is. Toegang tot het zwembad om de hoek kost in veel gevallen al vijf euro, dus zo'n uitje zit er voor hen ook niet in", zegt Ilse de Voogd van Kinderhulp.

De Voogd vervolgt: "In het pakket dat een kind krijgt zitten boekjes, spelletjes, een voetbal, zonnebrandcrème en kaartjes voor een pretpark naar keuze. Als de reis naar het pretpark niet gemaakt kan worden in verband met de kosten, willen wij die vergoeden."

300 Deventer pakketten

Ook Deventer wethouder Rob de Geest helpt, samen met enkele andere ambtenaren, bij het inpakken van de pakketten. "Wij hebben driehonderd pakketten ingekocht om binnen Deventer te verspreiden onder de minima. Dat is een onderdeel van ons armoedebeleid om te zorgen dat kinderen in Deventer ook een leuke zomer tegemoet gaan."

Deventer wethouder Rob de Geest helpt mee (Foto: RTV Oost / Teun van der Velden)
Deventer wethouder Rob de Geest helpt mee (Foto: RTV Oost / Teun van der Velden)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kinderen armoede Deventer Expeditie Oost
Deel dit artikel: