Tijd dringt voor verloting Herxen: duizenden loten nog niet verkocht

De grote loterij in Herxen, waarbij onder meer een Ferrari en een huis te winnen zijn, dreigt uit te lopen op een mislukking. Uiterlijk zondag moeten er minimaal 7.708 loten verkocht zijn, maar op dit moment staat de teller slechts op zo'n 5.000 verkochte loten.

Begin dit jaar kondigde het bestuur van het dorpshuis in Herxen het plan aan. Een grootse loterij, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan renovatie van het dorpshuis. Burgemeester Ton Strien kocht het eerste lot en rapper Tyfoon volgde al snel.

Inmiddels is het bijna een half jaar later en zijn er ongeveer 5.000 loten verkocht tegen de prijs van 98 euro. Veel te weinig. Als de organisatie er niet in slaagt om voor het einde van het weekend een gigantische inhaalslag te maken, dan gaat het feest niet door.


Klein wondertje

Ondanks alles blijft Fred Dalhuizen van de organisatie positief. "De afgelopen maanden heb ik al zoveel mensen gesproken die zeiden 'het komt nog wel'. Vaak zie je bij dit soort acties een flinke piek de laatste dagen. Laten we hopen op een klein wondertje voor een klein dorpje."

Mocht het niet lukken om het benodigde aantal loten te verkopen, dan krijgen mensen die al wel een lot hebben gekocht hun geld terug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
loterij salland olst-wijhe Herxen dorpshuis Nieuws
Deel dit artikel: