Geen grote incidenten in Overijssel tijdens landelijke 112-storing

De landelijke telefoonstoring van gisteren, waardoor onder meer alarmnummer 112 onbereikbaar was, heeft in Overijssel geen noemenswaardige incidenten veroorzaakt. De meldingen die bij de brandweer en ambulancedienst binnenkwamen, zijn niet levensbedreigend geweest aldus de woordvoerders van de beide hulpdiensten.

In IJsselland kwamen bij brandweer zo'n negen meldingen binnen. In Twente kreeg de brandweer vijf meldingen. Voor zover bekend bij de Overijsselse ambulancedienst heeft de storing daar geen incidenten veroorzaakt. De politie kan nog niets zeggen over mogelijke incidenten. Er wordt op dit moment een inventarisatie gemaakt die eerst naar het ministerie wordt gestuurd. Of en wanneer die cijfers bekend worden gemaakt is niet bekend.

Door de storing, die rond vier uur gistermiddag begon, waren het alarmnummer 112 en 0900-8844 urenlang onbereikbaar. Beide veiligheidsregio's hadden - net als de landelijke en de andere regionale hulpdiensten - noodnummers ingesteld waar mensen noodsituaties konden melden. Ook via sociale media konden meldingen bij de hulpdiensten worden gedaan. 

Daarnaast werden politieagenten de straat opgestuurd, ambulances stonden overal paraat en de brandweerposten waren allemaal bemenst. Rond negen uur gisteravond was de storing opgelost en de reguliere telefoonnummers weer bereikbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: