'Boer Jan' en speciaal boerinnenplein trekkers Land- en Tuinbouwbeurs

Voerdemonstraties, een testrit op een mooie John Deere, Boer Jan en een speciaal Boerinnenplein. Het zijn de publiekstrekkers van de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland die vandaag begonnen zijn in Deventer.

Dit jaar is er speciaal voor de vrouwen een vrouwenplein, waar allemaal schoonheids- en schoonmaakspullen te vinden zijn. "Ik vind het wel vernieuwend en verrassend", zegt één van de bezoeksters. 

Bekend van televisie

Jan Bronninkreef (Boer Jan) uit Holten, winnaar van Expeditie Robinson, opende de beurs. "Het is hartstikke leuk om op de beurs alles te bekijken en tussen het publiek te zijn. En natuurlijk heb je wel mensen die je herkennen en om een foto vragen en wat willen weten van Expeditie. Dat is alleen maar leuk."

Gerichte investeringsplannen heeft hij niet. "Maar op een beurs kom je altijd wel dingen tegen waarvan je denkt 'hé, zijn ze daar al zo ver mee?'. Dan kun je duidelijk een uitleg krijgen van hoe het in elkaar steekt en wat de praktische toepassingen zijn. Dan sta je toch vaak weer voor verrassingen."

De beurs aan de Oxersteeg 21 is ook donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 21.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: