Rover: 'Bewegwijzering naar vervangend vervoer Wijhe onduidelijk'

Reizigersorganisatie Rover is niet tevreden over de bewegwijzering naar vervangend vervoer op stations rond Zwolle. De komende drie dagen is door spoorwerkzaamheden treinverkeer van en naar Zwolle niet mogelijk. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Vooral in Wijhe, waar vervangend vervoer op 1200 meter afstand van het station wordt aangeboden, is de situatie verwarrend. "Er staat wel een bord met informatie, maar bewegwijzering ontbreekt," zegt Woutje Suijlekom van Rover.

Het bord bij het station geeft aan de dat de bus zal vertrekken vanaf de 'Raalterweg nabij Ballorig'. Dat laat volgens Suijlekom nogal te wensen over: "Veel mensen uit Wijhe zullen dat wel begrijpen. Maar als je hier niet bekend bent, dan heb je geen idee waar je naar toe moet".

Raalterweg

Ook bij de halte op de Raalterweg staat vandaag nog geen enkel bord dat aangeeft dat hier NS-bussen reizigers kan vervoeren. Alleen een mobiele OV-chip incheckzuil bij de reguliere bushalte geeft aan dat hier bussen naar Zwolle zullen vertrekken. 

Naast de bewegwijzering is volgens Rover ook de afstand tussen de bushalte en het station te ver. "Het is 1200 meter. Dat kost je een kwartier lopen. Reis je met een zware koffer of heb je een rollator, dan kom je uitgeput aan."

Suijlekom zegt niet te weten waarom NS voor deze halte kiest: "Tot twee jaar geleden vertrokken de bussen gewoon naast het station, maar we vermoeden dat buurtbewoners hebben geklaagd over overlast van de bussen". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: