Praat mee: Ik zou wel een hergebruikte grafsteen willen

Grafstenen eindigen vaak bij het afval, als de nabestaanden er afstand van hebben gedaan. Zonde, vinden Ben Bakkenes en Jan Oosting uit Hardenberg. Zij begonnen stichting Denuo, een 'tweede-kansstichting' voor grafstenen.

Irma Schreurs van de Deventer Steenhouwerij: "Er rust nog een beetje een taboe op. De aankoop van een grafsteen is erg emotioneel en persoonlijk. Mensen vinden het gek dat zoiets hergebruikt wordt."

Graniet, waar veel grafstenen van gemaakt worden, is al miljoenen jaren oud. "En die stenen zijn geweldig geschikt voor hergebruik", zegt Bakkenes. Daarnaast is het beter voor het milieu om oude grafstenen om te vormen tot nieuwe.

Hoe denk jij hierover? Praat mee!

Praat mee!

Reageer hieronder of laat een reactie achter op onze Facebookpagina. Je kunt ons ook WhatsAppen, dat kan op 06 - 57 03 33 33. Als je een spraakbericht stuurt, hoor je jezelf misschien terug in een van onze radio-uitzendingen.

Hoe ga jij wespen te lijf?

Niet, zegt bijna de helft van de stemmers op de stelling van gisteren. Maar liefst 49 procent van de 3.761 stemmers laten de insecten gewoon vliegen. Zo'n 26 procent plaatst een wespenval. Geen eten en drinken meenemen naar buiten is de remedie van zo'n 15 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren