Raad van State heeft vraagtekens bij nog meer horeca in binnenstad Deventer

De plannen van de gemeente Deventer voor meer horecazaken in de binnenstad moeten waarschijnlijk worden aangepast. De Raad van State had vandaag forse kritiek op de plannen van de gemeente. Volgens de Raad is er nauwelijks onderzoek gedaan naar de gevolgen van meer horecazaken op de Brink en het Grote Kerkhof.

De gemeente heeft geen maximum gesteld aan het aantal bedrijven. Dat lijkt volgens een woordvoerder dramatischer dan het is, aangezien er niet veel nieuwe horeca meer bij kan, omdat het aantal panden beperkt is. Maar dat is volgens de Raad nog maar de vraag.

Kop van de Brink
De kop van de Brink is nu nog kernwinkelgebied en kan straks wel meer horecazaken herbergen. "De horecafunctie gaat daar door deze plannen wel overheersen", zei de raadsvoorzitter.  "Een opstapeling van overlast is dan wel te verwachten."

De horecaplannen van de gemeente werden vandaag aangevochten door de eigenaar van een groot kantoorpand aan de Brink naast de VVV. Hij klaagt over lawaai en andere overlast die onder meer de verhuur van zijn pand in de weg staan. Ook betekenen de plannen volgens hem een aantasting van de oostelijke wand van de Brink die 'de kroon' is van het achtergelegen Bergkwartier.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Ondernemend Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: