‘Man die medewerker club Kampen neerstak, had drugs gebruikt en werd tent uitgezet’

De 20-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij in mei een beveiligingsmedewerker van een club in Kampen neergestoken heeft, had volgens getuigen drugs gebruikt en werd daarom de tent uitgezet. Vandaag moest de man voor de rechter in Zwolle verschijnen.

Bij het uitzetten van de man ontstond er ruzie. Dat zou onder meer gekomen zijn, omdat hij zijn jas niet terug kreeg van de medewerkers.

Verschillende getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de man binnen bij Club Fatih xtc zou hebben gebruikt. Dat ontkent de 20-jarige verdachte.

Ruzie

De man werd in de nacht van 10 op 11 mei de club uitgezet. Vervolgens ontstond er buiten ruzie. Volgens de verdachte werd één van zijn vrienden geslagen. In de worsteling die vervolgens ontstond, werd de beveiligingsmedewerker met een mes in zijn borst gestoken. Hoewel de verdachte zijn daad niet lijkt te ontkennen, vroeg zijn advocaat wel om zijn cliënt op vrije voeten te stellen. Dat in afwachting van het proces.

Ook wilde de de raadsman dat niet het volwassenenrecht toegepast wordt, maar het adolescentenrecht. "Mijn cliënt heeft de geest van een adolescent", verklaarde hij. En over het op vrije voeten stellen van de verdachte, verklaarde de advocaat: "Mijn cliënt is niet agressief. In sommige gevallen verliest hij zijn zelfbeheersing. Daar moet hij zo snel mogelijk voor behandeld worden."

'Veiligheid in het geding'

De officier van justitie verzette zich daartegen. Volgens haar zou uit een onderzoeksrapport blijken dat de verdachte zeer agressief gedrag vertoont. "Met zijn vrijlating zou de veiligheid van andere mensen in het geding zijn." Die mening deelt de rechtbank. De verdachte blijft in ieder geval voor de rest van het proces vast zitten.

De zaak gaat verder op 5 september. Voor die tijd worden er nog drie getuigen verhoord. Ook wordt onderzocht of er nog meer camerabeelden zijn die aan het dossier kunnen worden toegevoegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: