Geen podiumplek voor Kirsten Wild bij EK wegwielrennen in Alkmaar

Kirsten Wild is in Alkmaar bij het EK wegwielrennen voor vrouwen buiten de prijzen gevallen en als zesde geëindigd. De Zwolse kwam 25 seconden na landgenote Amy Pieters over de meet. 

Pieters was uiteindelijk de sterkste van een kopgroep van en bleef de Duitse Lisa Klein en de Italiaanse Elena Cecchini in de sprint overtuigend voor. Pieters, Klein en Cecchini reden zaterdag een groot deel van de dag voorop. Even leek de Nederlandse formatie het niet op een duel tussen de drie koploopsters te willen laten aankomen. De voorsprong werd teruggebracht tot 1 minuut, maar daarna kreeg Pieters toch het vertrouwen om het in de sprint af te maken. Dat deed de Noord-Hollandse overtuigend.

Van der Breggen afwezig

Nederland, dat dit jaar niet kon beschikken over Anna van der Breggen uit Zwolle en Annemiek van Vleuten, heeft de titel daarmee na een jaar terug. Vorig jaar was de Italiaanse Marta Bastianelli in Glasgow de sterkste, voor Marianne Vos. In 2017 pakte Vos in het Deense Herning wel goud en daarmee loste ze Anna van der Breggen af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kirsten Wild Zwolle Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: