Landstede Basketbal strikt Mohamed Kherrazi van concurrent Leiden

Landstede Basketbal heeft zich opnieuw versterkt voor komend seizoen. Het neemt 53-voudig international Mohamed Kherrazi over van concurrent ZZ Leiden.

"Dat hij beschikbaar kwam was een kans waar wij direct op zijn ingesprongen. We zochten naar een vervanger voor Olaf Schaftenaar en ik denk dat we daar met het aantrekken van Mohamed Kherrazi goed in zijn geslaagd", zegt manager Adriaan van Bergen over de power forward die ervaring heeft in de FIBA Europe Cup waar Landstede dit seizoen in debuteert. 

Mohammed Kherazi speelde maar liefst acht seizoenen voor Leiden, maar stapt nu dus over naar Zwolle: "Ik wilde graag het kampioensgevoel ervaren. Zwolle speelt een type stijl die goed bij mij past. Ze maken al een paar jaar progressie en bovendien zijn ze bezig met een goede opleiding. Dat neemt niet weg dat ik het lastig vind om Leiden te verlaten. Ik ken veel mensen binnen de club persoonlijk. Maar ze begrepen ook waarom ik wilde vertrekken." 

Strijder

Kherazi werd geboren in Marokko en kwam op zijn twaalfde naar Nederland. Bij Landstede komt Kherrazi onder meer Ralf de Pagter tegen die hij al van kinds af aan kent. "Van hem hoorde ik ook hoe goed Zwolle met spelers omgaat. De toekomst ziet er gewoon erg rooskleurig uit. Hopelijk kunnen we het goed doen in Europa. Veel basketballers dromen van een carrière in het buitenland, maar ik zie dit met de FIBA Cup in het vooruitzicht als een buitenlands avontuur in eigen land." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Landstede Basketbal Zwolle Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: