Omwonenden willen dat voorrangssituatie op weg bij Rossum veranderd wordt

De voorrangssituatie op de kruising van de Haarstraat en de Ootmarsumsedijk bij Rossum is een paar weken geleden veranderd. Maar of het er nou veiliger op is geworden, dat betwijfelen omwonenden. Zij voorzien gevaarlijke situaties als de scholen straks weer begonnen zijn.

"Er komen dagelijks een paar honderd scholieren voorbij", vertelt Ingrid Schothorst, die pal aan de kruising woont. "Tot voor kort gold de Haarstraat als voorrangsweg en dat wist iedereen ook. Nu heeft rechts ineens voorrang en dat gaat voor problemen zorgen."

Fietsende scholieren

De Ootmarsumsedijk wordt gebruikt door fietsende scholieren om vanuit Ootmarsum in Oldenzaal te komen. ''Tussen zeven en negen uur 's morgens zijn er heel veel fietsers en die komen in de loop van de middag ook allemaal weer terug", weet Ingrid.

In een reactie aan de omwonenden zegt de gemeente Dinkelland dat volgens algemene landelijke richtlijnen op 60-kilometerwegen rechts voorrang heeft. Vandaar dat is besloten dat de Haarstraat, waar net als de Ootmarsumsedijk zestig kilometer per uur gereden mag worden, geen voorrangsweg meer is.

Borden geplaatst

In dezelfde reactie stelt de gemeente dat onlangs de slijtlaag is vervangen. De belijning wordt na de bouwvak aangebracht als het overtollige grind is verwijderd. Ook worden borden geplaatst die automobilisten wijzen op overstekende fietsers. 'Het beeld van de kruising wordt dan duidelijker', stelt de gemeente

"Een tijd geleden is hier al eens een dodelijk ongeluk gebeurd. Als er niets aan de situatie wordt veranderd, vrees ik het ergste. Er moeten haaientanden komen, of stopborden. Anders gaat het echt een keer fout", besluit Schothorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Rossum Dinkelland Nieuws
Deel dit artikel: