Spandoeken opgehangen bij Veldzicht, protest tegen opvang vreemdelingen

Bij voormalig tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug zijn afgelopen nacht spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van 'ongedocumenteerde' vreemdelingen met psychiatrische problemen.

Veldzicht is door de overheid aangewezen om een groep asielzoekers op te vangen die extra zorg nodig hebben vanwege hun psychische gesteldheid. Daarvoor wordt de kliniek uitgebreid met een extra afdeling.

Omwonenden hebben op informatiebijeenkomsten laten weten niet blij te zijn met een uitbreiding van Veldzicht voor deze groep cliënten.

Bewoners van Balkburg lijken echter niet verantwoordelijk voor de protestuitingen bij de ingang van Veldzicht. Het plaatsen van spandoeken wordt opgeëist door de landelijk opererende verzetsgroep Rechts in Verzet, die hierover berichten op Twitter heeft gezet.    

De spandoeken zijn inmiddels verwijderd.

Ook in Enschede werden spandoeken opgehangen door Rechts in Verzet. De groep is boos over het inperken van het demonstratierecht door de gemeente en eist een verzamelplaats en een route langs één van de moskeëen aan de Atjehstraat of de Ledeboerstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Veldzicht Balkbrug protest spandoeken Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: