Politie goed voorbereid op komst Belgische supporters: "Het moet een mooie avond worden"

De politie is naar eigen zeggen goed voorbereid op de komst van de Belgische Antwerp-supporters naar Enschede. "Het moet en gaat een hartstikke mooie dag worden", zegt woordvoerder Chantal Westerhoff.

"We hebben met het politieteam zojuist overleg gehad en de driehoek (Officier van Justitie, politie en burgemeester, red.) gaat zo in overleg. We zijn goed geprepareerd voor de mogelijke komst van de supporters." Welke acties de politie mogelijk gaat uitvoeren, kan Westerhoff niet zeggen.

Europa League

Er komen vanavond mogelijk vijfhonderd tot tweeduizend supporters van Antwerp FC naar Enschede, ondanks het verbod dat dinsdag werd opgelegd. FC Antwerp speelt de uitwedstrijd in de Europa League tegen AZ in de Grolsch Veste. Alkmaar is geen optie vanwege het ingestorte dak en Den Haag - waar AZ de laatste twee wedstrijden speelde - is geen optie vanwege risico op supportersrellen. En dus wordt uitgeweken naar Enschede. 

Op Facebook is het evenement 'Geen Voetbal Zonder Uitfans, Met Zen Allen Naar Enschede' aangemaakt. Hierin roepen veel supporters op om naar Enschede te komen en vragen veel fans of ze met iemand mee kunnen rijden richting Twente.

Verbod

Dinsdag kwam het besluit van burgemeester Van Veldhuizen om de Belgische supporters te weren. De openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion kan onvoldoende worden gewaarborgd, aldus de burgemeester. FC Antwerp en haar supporters werden verrast door het besluit.

Voorzitter Dennis Bienstman van de Supportersfederatie van de Belgische club: "Ik verwacht dat de supporters die naar Enschede komen een statement richting de burgemeester zullen maken dat dit belachelijk is."

De eerste Antwerp-supporters zijn gearriveerd in Enschede (Foto: RTV Oost)
De eerste Antwerp-supporters zijn gearriveerd in Enschede (Foto: RTV Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede AZ supporters 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: