In totaal negentien aanhoudingen verricht bij controles in Enschede rondom duel AZ-Antwerp FC

De politie heeft vandaag in Enschede in de aanloop naar de Europa League wedstrijd tussen AZ en Royal Antwerp FC negentien personen aangehouden. Achttien van hen hadden een Belgische nationaliteit. 

Vier Belgen werden gecontroleerd aan de Westerval/Parkweg. In hun voertuig werden handschoenen aangetroffen die waren verzwaard met zand. Zij zijn aangehouden omdat ze de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) overtraden.

Een vijfde persoon, een Nederlander, had een honkbalknuppel in zijn auto. Hij werd aangehouden in de buurt van de Grolsch Veste. Hij wordt naast overtreding van de APV ook verdacht van overtreden van de wet wapens en munitie.

Nog veertien aanhoudingen

Later op de avond werden nog eens veertien Belgische supporters aangehouden. Zij kwamen terug naar Enschede, terwijl ze door de politie weggestuurd waren. Op basis van een noodbevel, 's ochtends uitgegeven door burgemeester Onno van Veldhuizen, konden zij worden aangehouden.

Tientallen andere Belgische fans gaven wel gehoor aan de oproep om weg te blijven uit Enschede. De politie voerde extra controles uit, omdat er bij het duel van AZ in de Grolsch Veste geen Belgische supporters welkom waren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Enschede Enschede Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: