Dahliakoningin Bloemencorso Vollenhove vindt alle wagens mooi

Ze bezocht afgelopen nacht alle wagens die vanmiddag en vanavond meedoen aan het jaarlijkse Bloemencorso in Vollenhove. Jeanine Wijnand pakt haar 'baan' als Dahliakoningin serieus aan. 

De 20-jarige Vollenhoofse heeft, zoals ze zelf zegt, haar droombaan te pakken. "Als meisje keek ik vroeger op tegen de Dahliakoningin. Het leek me altijd heel leuk om op een andere manier bij het corso betrokken te zijn. Toen ik de vacature zag staan heb ik een gesolliciteerd en ben ik het geworden."

De baan als Dahliakoningin is leuk en "heel leerzaam". Jeanine neemt haar taak serieus. "Vannacht ben ik alle wagens langs geweest. Dat was gaaf maar ook wel vermoeiend."

Ze heeft veel zin in vandaag. "Er is een grote diversiteit aan wagens. De ontwerpen zijn allemaal heel mooi." Het publiek zal niets merken van het tekort aan dahlia's. "De bouwers zijn daar allemaal heel creatief mee omgegaan. Dat zit wel goed."

Jeanine Wijnand verwacht dat er vanmiddag en vanavond tussen de 40 en 45.000 duizend bezoekers op de been zijn. De optocht begint vanmiddag om 14 uur. 's Avonds om 20.30 uur is er een avondcorso in de binnenstad van Vollenhove.

Klik hier voor meer informatie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bloemencorso Vollenhove Nieuws
Deel dit artikel: