CDA wil opheldering over weren supporters Royal Antwerp in Enschede

Het CDA in Enschede wil dat het gemeentebestuur kritisch kijkt naar de beslissing om Belgische voetbalfans te weren tijdens een wedstrijd van AZ, vorige week in Enschede. De Alkmaarse voetbalclub speelde in Enschede de Europa League-wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Volgens het CDA is Enschede slecht op de kaart gezet door het besluit om de Belgen te weren.

De Alkmaarse club week afgelopen donderdag uit naar het stadion van FC Twente, omdat een deel van het dak van haar eigen stadion was ingestort. De wedstrijd tussen AZ en de Belgen eindige in een gelijkspel. 

Niet welkom

De politie, het openbaar ministerie en burgemeester Onno van Veldhuizen besloten dat supporters van Royal Antwerp FC niet welkom waren, omdat de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende kon worden gewaarborgd. 

Het CDA Enschede is het daar niet mee eens. "Deze wedstrijd kon gebruikt worden om de gemeente op een positieve wijze op de kaart te zetten voor bezoekers uit Alkmaar en Antwerpen. Helaas is besloten Enschede hermetisch af te sluiten voor inwoners uit België", schrijft de partij op haar website. 

Andere oplossingen
En dus wil het CDA opheldering. Zo wil de partij weten waaruit bleek dat de wedstrijd een gevaar zou vormen voor de veiligheid van inwoners en bezoekers, of er geen andere oplossingen waren en hoeveel politie er op de been was. 

Ook vraagt de partij of de verantwoordelijke wethouder erkent dat de gemeente Enschede slecht op de kaart is gezet door de maatregelen die zijn genomen. In totaal werden die avond negentien mensen aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: