Kickbokser uit Zwolle achter tralies wegens gewelddadige overval op woonboot

Een 30-jarige kickbokser uit Zwolle is veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Hij pleegde in juni vorig jaar een overval op een Zwolse woonboot. De man moet de slachtoffers bovendien schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 1.800 euro.

De man kwam op 28 juni vorig jaar een bewaarder tegen van de gevangenis in Zwolle. Hij kende de bewaarder nog uit de tijd dat hij zelf in de Zwolse gevangenis een straf uit zat. De bewaarder vertelde hem dat hij nog geld tegoed had van de zoon van de mensen op de woonboot. Daarop besloten de twee om samen naar de woonboot te gaan om het geld te halen.

Klappen

Op de woonboot liep het helemaal uit de hand en dat kwam door de Zwollenaar. De kickbokser gebruikte niet alleen geweld tegen de bewoners, ook de vriendin van het beoogde slachtoffer kreeg klappen. De rechtbank verwijt de man dat hij zich als getraind kickbokser niet heeft kunnen inhouden om geweld te gebruiken tegen onschuldige mensen, terwijl hij nota bene niets met het conflict te maken had.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
mishandeling woonboot Zwolle rechtszaak Nieuws
Deel dit artikel: