Tbs beëindigd van man die in 2000 Hengelose studente vermoordde

De tbs van de man die in 2000 de Hengelose studente Annemarie Meijer vermoordde, is per direct opgeheven. Dat bepaalde de rechtbank in Almelo vanmiddag. De inmiddels 38-jarige man doodde de studente met 36 messteken.

Het slachtoffer was de onderbuurvrouw van de toentertijd 19 jaar oude man. De man bleek door schizofrenie en waanbeelden volledig ontoerekeningsvatbaar. De studente werd door haar vriend gevonden terwijl ze in een grote plas bloed lag.

Twee jaar geleden werd al duidelijk dat de behandeling van de man de goede kant op ging. De man woont inmiddels ruim een jaar bij een RIBW-instelling in Enschede. Tijdens de zitting werd duidelijk dat de tbs van de man lang genoeg geduurd heeft, een langere behandeling in het kader van een dwangverpleging zou zinloos zijn. Volgens de deskundigen is er sprake van een 'aanvaardbaar laag risico'.

Inzicht in stoornissen

Uit rapportage blijkt dat de man voldoende inzicht heeft in zijn stoornissen en aangeeft wanneer het niet goed gaat, zodat er ingegrepen kan worden. De man werkt daarnaast twee dagen in de week in de ouderenzorg en heeft 'goede vrienden' die hem stimuleren om de juiste beslissingen te maken.

Met het einde van de tbs komt er geen eind aan toezicht. Het toezicht wordt per direct overgenomen door de geestelijke gezondheidszorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
moord hengelo Nieuws
Deel dit artikel: