"Overijssel gaat doelstelling voor windenergie in 2020 gewoon halen"

Overijssel komt de gemaakte afspraken voor de productie van windenergie op land gewoon na. In 2020 moet in de provincie 85,5 MW windenergie op land worden geproduceerd. De monitor Wind op Land van het kabinet geeft aan dat het 'niet waarschijnlijk' is dat Overijssel de afspraken nakomt. Daar denkt de provincie Overijssel anders over blijkt uit antwoorden op vragen van GroenLinks. 

"In tegenstelling tot wat in de monitor wordt vermeld, gaan wij er nog steeds van uit dat wij eind 2020 de doelstelling van 85,5 MW voor wind op land gaan halen", schrijft het provinciebestuur. Dat Gedeputeerde Staten optimistischer is dan het kabinet komt door de ontwikkelingen in Staphorst. 

Doelstelling

"Tot op heden zitten de gemeente Staphorst en initiatiefnemer Wij Duurzaam Staphorst (WDS) op schema voor de plaatsing van windmolens in die gemeente, waarmee de doelstelling zal worden gehaald. In september verleent de gemeente Staphorst de Omgevingsvergunning", stelt het provinciebestuur. 

Het Rijk heeft met alle provincies afspraken gemaakt over het opwekken van windenergie en daarbij doelen gesteld voor 2020. De afspraak met Overijssel is dat de provincie de taak heeft om jaarlijks 85,5 Mw te leveren aan duurzame energie door middel van windmolens op het land.

Die afspraken zijn gemaakt op basis van wat Overijssel zelf haalbaar acht. Het provinciebestuur staat nog steeds achter die afspraken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.