Heel Reutum werkt mee aan komst geluiddichte woning voor zieke dorpsgenoot

Voor de 46-jarige Jurgen Maathuis uit Reutum is vandaag een geluiddichte woning geplaatst naast het huis waar hij met zijn gezin woont. Jurgen is ongeneeslijk ziek en kan niet tegen prikkels. In de aanbouw kan hij zo veel mogelijk zijn eigen leven leiden.

Zo'n vijf maanden geleden werd een voorstel voor de unit ingediend bij de Stichting Noaberhart. Die bekeek de plannen en gaf er goedkeuring aan. Vandaag was het zover dat de unit aan de woning vastgemaakt kon worden.

Marcel Kamphuis is, net als veel anderen, een van de initiatiefnemers. "Jurgen is een vrolijke kerel. Altijd goed te pas. Dit is wel het minste wat we met z'n allen voor hem kunnen doen."


Hartverwarmend

Rachel Maathuis kijkt af en toe met tranen in de ogen toe als ze ziet wat er allemaal voor haar man gerealiseerd wordt. "Hoewel de aanleiding natuurlijk vreselijk is, is dit wel hartverwarmend. Vrienden, bekenden, buren, ze doen allemaal mee. Maar ook veel ondernemers uit Reutum en ook daarbuiten hebben meegewerkt. Geweldig."

Om zijn gevoelens zoveel mogelijk te sparen kreeg Jurgen gisteren pas te horen wat er allemaal staat te gebeuren. "Hij reageerde heel blij. Hij zou het niet aangekund hebben als hij er vanaf het begin vanaf wist. Te veel prikkels. Hij logeert nu ook bij vrienden", zegt Rachel.

Rond het middaguur arriveert de unit op een dieplader. Een half uur later staat'ie op zijn plaats. Jurgen krijgt zijn nieuwe onderkomen morgenavond waarschijnlijk te zien. "Hij blijft natuurlijk deel uitmaken van het gezin, maar dan wel op zijn eigen, rustige en prikkelvrije plek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: