Go Ahead Eagles en PEC Zwolle fors onderuit tijdens Walking Football-toernooi in Hellendoorn

In vijftien minuten kan de einduitslag oplopen tot maar liefst 9-0. Walking Football is zeker niet voor watjes. Daar kwam het seniorenteam van Go Ahead Eagles vandaag achter tijdens het Walking Football toernooi in Hellendoorn.

"Er worden maar weinig van dit soort toernooien georganiseerd, dus wedstrijdritme is er nauwelijks. Ja en dan blijkt vandaag dus dat het nog niet zo lekker loopt bij ons", aldus één van de zes veldspelers van de Deventer club.

Leuker dan men denkt

"Drie jaar geleden is Walking Football geïntroduceerd in de gemeente Hellendoorn. Samen wandelend voetballen, sociale contacten opdoen en natuurlijk een hoge dosis gezelligheid, dat is het doel van deze tak van sport. Elke dinsdagmorgen wordt er met veel enthousiasme gespeeld op het sportpark van v.v. Hellendoorn", vertelt een enthousiaste Jan Imbos van Regge United.

De organiserende club, Regge United (Foto: Esther Rikken)
De organiserende club, Regge United (Foto: Esther Rikken)

"Het Walking Football wordt inmiddels op een groot aantal plaatsen in de provincie gespeeld en dus vonden wij het tijd voor een toernooitje. Het is goed gelukt, iedereen is enthousiast", aldus Imbos.

Walking Football Toernooi Overijssel (Foto: Esther Rikken)
Walking Football Toernooi Overijssel (Foto: Esther Rikken)

De winnaars

Wij merken inderdaad dat het enthousiasme hoog is, qua gezelligheid maar zeker ook wat betreft voetbal. De heren geven niet snel op. Éénmaal aan de bal wil een ieder winnen. Uiteindelijk gingen de heren van Old Stars Twenterand met de beker naar huis. 

De winnaars van het toernooi, Old Stars Twenterand (Foto: Esther Rikken)
De winnaars van het toernooi, Old Stars Twenterand (Foto: Esther Rikken)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.