Er op uit in de herfstvakantie!

Feeëriek verlichte boerderijen in Markelo, Heksenfeest in Hellendoorn, Dag van de geschiedenis of een Paddenstoelen excursie? Dit weekend kan het allemaal in ons mooie Overijssel... 


Boerderijen verlicht (Foto: boerderijverlichting.nl)
Boerderijen verlicht (Foto: boerderijverlichting.nl)De Boerderijverlichtingsroute Markelo

Zodra de invallende avond Markelo en zijn buurtschappen in duister hult, flitsen tot 27 oktober ’s avonds één voor één grote lampen aan. Boerderijen die bij daglicht al pareltjes in het landschap vormen, krijgen een feeëriek tintje. De Boerderijverlichtingsroute van 25 km. voert je door het buitengebied van Markelo elke avond tussen 19.00 en 22.30 uur.

Heksendoorn (Foto: Cocoparisienne via Pixabay)
Heksendoorn (Foto: Cocoparisienne via Pixabay)


Heksendorp Hellendoorn 

De heksen hebben de naam ‘Hellendoorn Heksendoorn’ veranderd in ‘Heksendorp Hellendoorn’. Er zijn alleen heksen (foto) en de heksen zwaaien nu het toverstafje in het dorp. het jaarlijks terugkerend heksenfeest, dat van 18 tot 27 oktober 2019 in Hellendoorn wordt gevierd is toegankelijk voor oud en jong.

Stadshagenrun (Foto: RTV Oost)
Stadshagenrun (Foto: RTV Oost)EP StadshagenRun Zwolle

Zaterdag staat de twaalfde editie van de EP StadshagenRun op het programma. Ook tijdens deze editie kan jong en oud genieten van het uitdagende gecertificeerde parcours. De StadshagenRun wordt sinds 2008 georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle en is een jaarlijks sportief hoogtepunt in de jongste wijk van Zwolle.

Geschiedenis (Foto: Free-Photos via Pixabay)
Geschiedenis (Foto: Free-Photos via Pixabay)


Dag van de Geschiedenis Vollenhove

Hoe zag vrouwenkleding er door de eeuwen heen uit? Welke rol speelde Hilligje Winters tijdens de Tweede Wereldoorlog? En, wat is het verhaal achter de paarse schoentjes van freule Isabella Sloet van Oldruitenborgh? Belangstellenden kunnen het zaterdag te weten komen tijdens de Dag van de Geschiedenis die het gemeentearchief Steenwijkerland in Vollenhove organiseert.

Paddenstoelen excursie (Foto: Ilona Ilyés via Pixabay)
Paddenstoelen excursie (Foto: Ilona Ilyés via Pixabay)


Excursie paddenstoelen Balkbrug 

Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Paddenstoelen’ op zondag vanuit bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De landschapsgids besteedt veel aandacht aan de paddenstoelen. Welke soorten zijn er? Hoe ontstaan paddenstoelen? De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: