Wat vind jij: We moeten met z'n allen meer streekproducten kopen

Een mooie kaas uit Bathmen, asperges uit Diepenveen, een appeltje uit Lettele. De producten van het platteland in de gemeente Deventer moeten veel vaker op het bordje van de stadse Deventenaar terechtkomen.

Om dat voor elkaar te krijgen gaat de gemeente Deventer de producenten op het platteland helpen bij de verkoop. Volgens milieudeskundige en ondernemer in streekproducten Koen Olde Hanter snijdt het mes aan meerdere kanten.

"Het ondersteunt de regionale economie, zorgt ervoor dat boeren met minder vee alsnog winst kunnen maken en voorkomt veel transportkilometers. Het komt dus het milieu én de economie ten goede."

Koen Olde Hanter komt uit De Lutte en heeft milieukunde gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen. Nu verkoopt hij in de door hem opgerichte winkels van Aanstreekelijk streekproducten uit Twente.

Wat vind jij? Ben jij bereid om meer streekproducten te kopen om daarmee de boeren te helpen? Zelfs al zou je daar wat meer voor moeten betalen of meer winkels zou moeten bezoeken? Of is dat niets voor jou?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren