300 kilo pepernoten en 200 knuffels voor Sinterklaasactie in Zwolle

De initiatiefnemers van een speciale sinterklaasactie in Zwolle hebben 300 kilo pepernoten gekregen en nog eens 200 knuffels. Ook kunnen ze rekenen op een grote partij chocolade letters. Dit alles is beschikbaar gesteld door Zwolse ondernemers die de actie een warm hart toedragen. 

rtvoost-menu-sinterklaasactieinzwolle-2-evenementen

De Sinterklaasactiezwolle richt zich op 450 gezinnen in Zwolle die moeten leven van een minimum inkomen. Deze gezinnen hebben vaak geen geld voor sinterklaascadeaus. De initiatiefnemers kunnen het niet aanzien dat kinderen in deze gezinnen helemaal niets krijgen van de Sint. Daarom is een inzameling van pakjes begonnen.

Vijf cadeautjes per kind

Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen door cadeautjes te kopen en deze naar één van de inzamelpunten te brengen. Het streven is dat elk kind vijf cadeautjes krijgt. Om dat doel te halen moeten er nog heel wat cadeautjes worden verzameld. Tot nu toe loopt de actie goed. Er is al heel wat binnengebracht, maar lang nog niet genoeg. 

Veel werk

Als alle pakjes binnen zijn, moeten er nog twee grote klussen worden geklaard. Dat is het sorteren en inpakken van de cadeautjes en de bezorging. Er staat een team van vrijwilligers klaar die een paar dagen inpakken. Ook zullen pieten assisteren bij het bezorgen van de pakjes.

Gezinnen die voor deze gratis cadeautjes in aanmerking wilden komen, konden dat van te voren aangeven. Dat ging onder meer in samenwerking met de voedselbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: