Expeditie Oost: Zijn mobiele garderobekluisjes de sleutel tot succes bij de Twentse Piraten Party?

Zondagmiddag om vier uur stroomde de mega grote tent van de Twentse Piraten Party in Rossum vol. Vijfduizend liefhebbers van het Nederlandstalige lied kwamen van heinde en ver voor een middagje amusement. De jassen? Die kon men achterlaten in een kluisje. Allemaal om een drama zoals vorig jaar te voorkomen: toen raakten honderden mensen hun jas kwijt.

Zonder mokken worden de jassen deze keer in het kluisje gepropt. Vaak meerdere in één kluisje. Kosten? Vijf euro.

Mobiele garderobekluisjes tijdens Twentse Piraten Party Rossum (Foto: Team Expeditie Oost)
Mobiele garderobekluisjes tijdens Twentse Piraten Party Rossum (Foto: Team Expeditie Oost)

Het mobiele kluisje

"Prima geregeld zo, en hopelijk gaat het straks op het eind ook allemaal lekker snel. Moeten we wel het juiste kluisje terug kunnen vinden, ha, ha", aldus een enthousiaste bezoeker.

"De bezoekers hebben er zin in. Een groot gedeelte komt lopend op met de fiets, helemaal prima. Maar ook de bussen en de personenauto's volgen keurig de voor hen aangelegde route naar het weiland dat als parkeerplaats dient", aldus Vera Wiefferink, één van de organisatoren.

Vorig jaar een drama

"Vorig jaar hadden we een vreselijke miskleun met de jassen. Het was de dag van de Twentse Piraten Party extreem slecht weer en dus kwam iedereen met de jas aan naar het evenemententerrein. In de garderobe zijn rekken bijgeplaatst, hierdoor was de gehele nummering door de war. Het gevolg was een complete chaos en heel veel niet opgehaalde jassen. Gelukkig hebben we het allemaal, in de week na het evenement, kunnen oplossen maar .... dit jaar dus geen risico's", aldus Wiefferink.

Vanavond blikken we terug

"We hebben naast de tent, buiten dus, kluisjes geplaatst die de bezoekers kunnen huren. Donderdag, vrijdag en zaterdag waren succesvol. We hopen ook de laatste dag die STOER, Stichting Oktoberfeesten Rossum organiseert met succes af te sluiten", aldus de enthousiaste Vera.

Twentse Piraten Party Rossum (Foto: Team Expeditie Oost)
Twentse Piraten Party Rossum (Foto: Team Expeditie Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: