Oproep: welke plek in jouw omgeving geeft je een onveilig gevoel?

Op een verlaten perron in Deventer veroorzaakten daklozen overlast voor voorbijgangers. Doordat de NS vervangend onderdak regelde, is dat nu opgelost. Wij vragen ons af: welke plek in jouw omgeving bezorgt jou een onveilig gevoel? 

Eerder dit jaar bleek dat daklozen voorbijgangers van een verlaten perron op Station Deventer lastigvielen. Daarop ondernam de NS actie. "Hen wegsturen zou te makkelijk zijn geweest, omdat je zo de situatie verplaatst en degenen die er verbleven niet verder helpt", aldus Leonie Bosselaar, woordvoerster van de NS.

Op welke plek voel jij je onveilig? 


Structurele hulp
Volgens Bosselaar is er samen met de betrokken partijen, zoals de gemeente, gezocht naar een goed alternatief, zodat de daklozen ook structurele hulp kregen. Dat is gelukt en begin juli is er vervangend onderdak voor degenen gevonden die daar verbleven.

"Het is hartstikke fijn dat je mensen kunt helpen en tegelijkertijd de overlast kunt weghalen", zegt Bosselaar. Volgens Bosselaar zijn de maatregelen positief en is er geen overlast meer van daklozen op het perron. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
deventer oproep onveilig Nieuws
Deel dit artikel: