Auto’s bij bedrijf van No Surrender-lid in Steenwijk in beslag genomen door politie

Bij een autozaak in Steenwijk heeft de politie auto's in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar een criminele organisatie die auto-onderdelen van gestolen busjes verkoopt. De zaak in Steenwijk is van een No Surrender-lid. 

In dat onderzoek werden gisteren in Noordwolde (Friesland) en Vledder (Drenthe) drie mensen aangehouden. De drie (63, 39 en 26 jaar) worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Ook de andere twee verdachten zijn lid van de verboden motorclub, schrijft de politie.

In Noordwolde en Steenwijk zijn in totaal zo'n vijftig auto's in beslag genomen.

Busjes gestript

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen door een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Toen vond de politie in twee loodsen in Friesland onderdelen van gestolen busjes. Eerst werden de busjes gestolen, vervolgens helemaal gestript en tenslotte werden de onderdelen verkocht.

De politie denkt dat dit zeker met vijftig busjes is gebeurd. Ze bleken gestolen te zijn in de omgeving van Arnhem en Amsterdam.

Autobedrijf
Het autobedrijf in Steenwijk is van een van de drie verdachten. De totale schade die de drie verdachten hebben gemaakt met het stelen van de busjes is volgens de politie 430.000 euro. De schade wordt verhaald op de verdachten, daarom heeft de politie de 'gehele handelsvoorraad' in beslag genomen.

Wat de verdere rol is van het autobedrijf in Steenwijk wordt door de politie nog verder onderzocht.

Doorzoekingen
Er zijn door de politie nog doorzoekingen op vier andere locatie gedaan, in Noordwolde en Vledder. Daar werden vier vuurwapens, contant geld en gestolen voertuigen gevonden. Ook werden er harddrugs en hennep gevonden.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vrijdag worden de drie verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Steenwijk 112 Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: