PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Köln in oefenduel, Van Polen maakt rentree

PEC Zwolle heeft de oefenwedstrijd tegen FC Köln gelijkgespeeld. Op het trainingsveld van de nummer voorlaatst van de Duitse Bundesliga bleef het 0-0.

Aanvoerder Bram van Polen maakte zijn rentree nadat hij vier maanden aan de kant stond met een schouderblessure. Hij startte in de basis als linkercentrale verdediger en speelde 45 minuten. Naast hem stond Sam Kersten in het hart van de defensie.

Van Duinen maakt dinsdag rentree

Darryl Lachman, Thomas Lam en Yuta Nakayama ontbraken vanwege interlandverplichtingen. Xavier Mous, Gustavo Hamer, Pelle Clement, Etiënne Reijnen en Kenneth Paal waren met blessures of uit voorzorg niet mee afgereisd. Mike van Duinen gaat dinsdag met Jong PEC Zwolle zijn rentree maken.

Met de nadrukkelijk coachende Van Polen in de laatste lijn hield PEC Zwolle voor rust de nul en gaf het niet veel kansen weg. Alleen een uitbraak van Córdoba oogde dreigend, maar hij werd goed verdedigd door Kersten. En in de slotfase ging een poging van Modeste net voorlangs.

Beste mogelijkheden

Tussendoor had PEC een overwicht en de beste mogelijkheden. Lennart Thy en Iliass Bel Hassani raakten de lat en Bruns mikte twee keer naast.

In de tweede helft werd PEC Zwolle aanvankelijk wat meer teruggedrongen en moest doelman Michael Zetterer een aantal keren redden om PEC voor een nederlaag te behoeden. Later kreeg Thy nog enkele aardige kansen en kon Daijiro Chirino vrij inkoppen na een hoekschop, maar ook de doelman van Köln hield zijn doel schoon.

Interlandvoetbal

Vanwege het interlandvoetbal is er dit weekend geen speelronde in de eredivisie. PEC Zwolle hervat volgende week zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Het duel in Keulen was voor PEC Zwolle ook een weerzien met Kingsley Ehizibue. De verdediger verruilde afgelopen zomer PEC voor FC Köln.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: