Bewoonster is zwerfvuil in natuur Vilsteren zat: neem je rotzooi mee naar huis!

Wie een wandeling maakt door de bossen, de landerijen en de natuurterreinen die Overijssel telt, komt het ongetwijfeld tegen: zwerfvuil. Ook in de natuur rond Vilsteren. Bewoonster Virginie van Voorst is het zat en wil dat mensen zich meer bewust worden van de rotzooi die ze achterlaten.

Ze kon alle zwerfafval niet aanzien en heeft op eigen initiatief een opruimactie gehouden. Zij vond vooral rondom de picknickplaats aan de Dalmsholterweg een enorme hoeveelheid zwerfvuil. Er zijn bijna geen vuilnisbakken meer. Het idee daarachter? "Wanneer je geen volle vuilnisbakken tegenkomt, heb je ook niet de neiging hier iets bij te gooien en houd je het hopelijk bij je."

De initiatiefneemster hoopt dat er meer bewustwording gekweekt wordt. "Dat wat je meeneemt om onderweg op te eten, neem dat ook weer mee naar huis om thuis in de vuilnisbak te stoppen."

Virginie vond onder andere plastic bakjes en zakjes, drinkflesjes, een kinderzitje, stukken rubber en een aantal onduidelijk maar enorm stinkende zaken. "En dan deed ik nog niet eens de vieze papiertjes met poep."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vilsteren zwerfvuil Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: