Voormalig sterrestaurant De Bokkepruik in Hardenberg stopt ermee

Hotel/restaurant De Bokkepruik in Hardenberg sluit per 16 februari de deuren. Eigenaren Jaap en Heleen Istha vinden het na 28 jaar mooi geweest. Het bedrijf is verkocht aan een projectontwikkelaar en zal niet worden voortgezet als horeca.

De Bokkepruik had decennialang een Michelinster. In 2017 gaf het restaurant deze ster terug. Gastvrouw Heleen legt uit dat de beslissing niet zomaar is genomen. "Leeftijd, gezondheidsredenen en een veranderende markt hebben ons doen beslissen dat het tijd wordt voor een ander, en bij voorkeur iets rustiger leven. Het is een heel heftig leven. We hebben er ook een hotel bij dus je bent er 24 uur, zeven dagen in de week mee bezig. Dat willen we niet meer." 

De telefoon staat roodgloeiend, vertelt Heleen. "Veel mensen willen nog langskomen en sommigen hebben al meerdere data gereserveerd. Dat doet ons goed, het is heel leuk en hartverwarmend."

Tot en met 25 januari kan er gegeten worden van de reguliere menukaart. Tussen 28 januari en 15 februari serveert De Bokkepruik een speciaal 'Vaarwel menu'. "We hebben hele dierbare gasten die al heel lang bij ons komen, dus het gaat een prachtige maand worden", besluit Heleen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Hardenberg Michelin Nieuws
Deel dit artikel: