Bar Bruut twee weken dicht na vondst granaat aan deur

De Zwolse bar Bruut moet voor twee weken dicht. Dat heeft burgemeester Snijders laten weten in een brief aan de eigenaar, Bob Kooistra. Aanleiding is de vondst van een handgranaat, die vanochtend aan de deur van de bar hing. Het is het tweede granaat-incident bij Bruut; in oktober 2018 werd er ook een explosief bij de ingang gevonden.

"Er schoot direct een adrenalinestoot door mijn lichaam toen ik het hoorde. Je staat weer op scherp omdat je veiligheid in het gedrang is", laat Kooistra weten. "Ik dacht het hele riedeltje net te hebben gehad."

'Geen idee wie erachter zit'

Het incident van vanochtend kwam voor Kooistra als donderslag bij heldere hemel. "Bij het vorige incident had ik vermoedens wie erachter kon zitten, maar nu heb ik geen idee." Volgens hem ging het net weer lekker met de bar, na een roerige periode waarin hij in de clinch lag met de gemeente over vergunningen.

Maar de relatie met de gemeente is inmiddels helemaal hersteld, laat de eigenaar weten. Hij gaat dan ook niet tegen de sluiting in beroep; "We hebben goede gesprekken gehad."

Dader op beeld

De politie heeft beeldmateriaal waarop een gemaskerd persoon te zien is die de handgranaat ophing. De beelden worden vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bruut Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: