Het is weer Carnaval! Volg alles bij RTV Oost!

De voorbereidingen op het Feest der Zotten zijn al weer in volle gang. RTV Oost zit er bovenop met radio, tv, rtvoost.nl, Facebook, Twitter én Instagram. Nieuws, de presentatie van prinsen, gala’s, de strijd om de mooiste wagens, fotoverslagen van de diverse optochten; het komt allemaal voorbij.

 

In de weken voorafgaand aan de carnavalsoptochten zijn de wagenbouwcommissies druk met het bouwen van hun praalwagens. Wie bouwt de meest bijzondere combinatie? Wie haalt de meeste punten tijdens de optocht? In Expeditie Oost wordt deze strijd gevolgd.

 

Optochten
Behalve de dagelijkse carnavalsnieuwtjes uit de provincie, doet RTV Oost óók verslag van een groot aantal optochten. Een greep uit het aanbod:

Vrijdag 21 februari, verlichte optocht Tubbergen

De Twentse verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen zie je op vrijdag de 21ste vanaf 19.00 uur live op TV Oost en Facebook RTV Oost.
Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant ’t Oale Roadhoes, stichting ‘Toeristisch Glinsterend Tubbergen’ en Huiskes-Kokkeler Autogroep Twente.

Zaterdag 22 februari, rondje Salland

Team Expeditie Oost is ook aanwezig bij de diverse optochten in Salland. Je volgt het op Facebook RTV Oost Carnaval. ’s Avonds zie je een samenvatting van ons rondje Salland om 17.10 uur op TV Oost.

Zondag 23 februari, Nog Efkes

In 'Nog Efkes' is er uitgebreid aandacht voor het laatste carnavalsnieuws uit de provincie. Je kunt meegenieten op zondag de 23ste vanaf 12.00 uur, live op TV Oost, Youtube RTV Oost en rtvoost.nl. Gala’s, wagenbouwers, opmerkelijke carnavalsvierders en de strijd tussen de wagenbouwers, Esther, Pim én Jan Riesewijk zijn erbij!

Zondag 23 februari, carnavalsoptocht in Oldenzaal

De Grootste Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal kijk je zondag de 23ste vanaf 12.30 uur, live op TV Oost, Youtube RTV Oost en rtvoost.nl. Een samenvatting van de optocht zie je ’s avonds op TV Oost om 18.30 uur en maandagmiddag om 12.00 uur. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Kees Smit Tuinmeubelen.

Zondag 23 februari, carnavalsoptocht in Raalte

De Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte zie je zondag de 23ste vanaf 13.00 uur, live op Facebook RTV Oost en op rtvoost.nl. Een samenvatting van de optocht zie je ’s avonds om 20.30 uur op TV Oost.

Maandag 24 februari, Rosenmontag

We sluiten carnaval 2020 op Rosenmontag af met het Carnavalsconcert in Zwolle. Bekijk het sfeerverslag op Facebook RTV Oost Carnaval en rtvoost.nl.

Volg al het Overijsselse carnavalsnieuws op rtvoost.nl/carnaval , Facebook.com/carnavaloverijssel, Twitter @rtvoostcarnaval en instagram.com/rtvoostcarnaval. Agendaberichten voorzien van foto kunnen worden gemaild naar carnaval@rtvoost.nl .

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.