Turnzusjes Lieke en Sanne Wevers in voorselectie voor Olympische Spelen

Lieke en Sanne Wevers uit Oldenzaal zijn door bondscoach Gerben Wiersma opgenomen in de voorlopige selectie voor de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. Ze maken deel uit van een groep van zeven, waarvan er vier zullen afreizen.

De overige namen zijn Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman. Nederland heeft zich bij de WK van 2019 als team geplaatst voor de Spelen. Er mogen komende zomer vier turnsters naar Japan afreizen.

Kwalificatie

Gymnastiekbond KNGU maakte vrijdag de kwalificatieprocedure voor de vrouwen bekend. Turnsters kunnen via prestaties op de EK in Parijs (30 april-3 mei) en het IAG-toernooi in Den Bosch (23 mei) nog een plaats in de trajectselectie verwerven. Daarna volgen twee interne kwalificatiemomenten, op 14 juni in Nijmegen en op 27 juni bij de NK in Rotterdam. Wiersma maakt daarna de selectie voor de Spelen bekend. Van Pol, Veerman en Volleman zitten in de voorselectie voor de EK. Ook voor dit toernooi zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden; op 3 april in Hoofddorp en op 17 april in Heerenveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: