OAD-passagiers kunnen kosteloos reis naar Noord-Italië omboeken vanwege coronavirus

Reizigers die via OAD een reis naar Noord-Italië hebben geboekt, kunnen die vanwege het coronavirus gratis omboeken naar een andere bestemming. Dat heeft de Twentse reisorganisatie laten weten naar aanleiding van de onrust in Noord-Italië rond het gevreesde virus.

OAD doet de handreiking aan de passagiers nadat het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken voor bepaalde gemeenten in Noord-Italië een negatief reisadvies had uitgevaardigd. De aanbieding tot kosteloos omboeken van de reis geldt tot en met 15 mei, zo laat Arjan Koster, directeur van OAD, weten.

Geen reis door coronagebied
De directeur benadrukt overigens wel dat geen van de OAD-reizen in het door het corona-virus getroffen gebied ligt. "Maar we hebben wel andere bestemmingen in Noord-Italië of rijden er doorheen op weg naar het zuiden."

Verontruste telefoontjes
Nadat het corona-virus in Noord-Italië was opgedoken, kreeg OAD veel verontruste telefoontjes van passagiers. Toen vervolgens Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies voor bepaalde gebieden afgaf, besloot OAD tot het aanbod dat Italië-gangers gratis een andere bestemming kunnen boeken.

Directeur Koster: "Vooropgesteld, er is geen enkele noodzaak voor deze omboekregeling, maar we doen dit puur proactief. Omdat we vinden dat onze gasten moeten kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. Onze passagiers moeten met plezier naar hun vakantie uitkijken en niet vol spanning."

Geen afgelastingen
Alle reizen die de komende tijd op het programma staan, gaan gewoon door. Ook hoeft volgens directeur Koster het programma niet te worden aangepast.

Wel staat OAD voortdurend in contact te staan met het gezondheidsinstituut RIVM en de reisorganisatie ANVR, zodat het indien nodig kan reageren wanneer de omstandigheden in Italië daar om vragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ondernemend Overijssel Reggestreek OAD Nieuws
Deel dit artikel: