Expeditie Oost: Verloskundige Marieke opent kraambank in Losser

Morgen is de officiële start van de Kraambank Losser. Een instelling waar (aanstaande) ouders en gezinnen terecht kunnen voor spullen die zij nodig hebben tijdens de zwangerschap, de bevalling en voor hun baby.

Stiekem heeft initiatiefneemster Marieke van der Weide uit Losser al een aantal zwangere dames geholpen. "En wat ik had gehoopt is waar, het geeft mij enorm veel energie om ouders te helpen bij hun kraamuitzet".

Marieke stralend  in 'haar winkeltje'  (Foto: Esther Rikken)
Marieke stralend in 'haar winkeltje' (Foto: Esther Rikken)

Een roze wolk

Van der Weijde komt als verloskundige regelmatig in aanraking met gezinnen die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken. "Een babyuitzet maar ook de spullen die nodig zijn tijdens de bevalling zijn niet goedkoop en eenieder verdient het om juist in deze periode volop te genieten van de zwangerschap. Dat heeft mij op het idee gebracht de Kraambank Losser te starten".

Kraambank Losser (Foto: Esther Rikken)
Kraambank Losser (Foto: Esther Rikken)

Open dag, wees welkom

Morgenmiddag, tijdens de open dag van de Voedselbank Losser, de Verjaardagsbox Losser en de Kraambank Losser, is de officiële opening, tussen twee uur en vier uur aan de Broekhoekweg 34 C, waar bovengenoemde partijen een gezamenlijk onderkomen hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren