Expeditie Oost: Applaus voor de regionale toppers tijdens Bathmen te Paard

Deze hele week wordt het paardensportevenement Bathmen te Paard gehouden. Zowel topsporters als regionale toppers kunnen hier hun hart ophalen tijdens de diverse proeven. Vandaag stond het 'Springen regionaal paarden' op de agenda.

"Acht strafpunten", galmt de stem van één van de juryleden door de springbak. Frank Buitenhuis uit Holten maakte, samen met zijn paard Jara Warina F, een aantal fouten. "Het is een jong paard en ze moet nog héél veel leren. Ik ben tevreden", luidt het antwoord van de ruiter uit Holten.

Frank Buitenhuis en zijn paard Jara Warina F (Foto: RTV Oost / Loes Wigger)
Frank Buitenhuis en zijn paard Jara Warina F (Foto: RTV Oost / Loes Wigger)

De ruiter 

Volgens hem is een evenement als Bathmen te Paard een uitstekende leerschool om een jeugdig paard als Jara te trainen. En dat is te zien, want de tweede ronde gaat al stukken beter met het duo.

Dé parcoursontwerper

Jos Brinkman uit Albergen kijkt tevreden toe hoe de ruiters met hun paarden zijn ontworpen parcours trotseren. "Je moet zelf hebben gereden anders kan je dit niet. Je moet het spel snappen, weten wat de ruiters willen, weten hoe de paarden lopen, en je moet met de tijd meegaan."

Jos Brinkman, parcours ontwerper Bathmen te Paard (Foto: RTV Oost / Loes Wigger)
Jos Brinkman, parcours ontwerper Bathmen te Paard (Foto: RTV Oost / Loes Wigger)

In beeld

Team Expeditie Oost heeft genoten van de gemoedelijke en relaxte sfeer in Bathmen. Nieuwsgierig geworden? Kijk bijgevoegde video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Deventer Bathmen te Paard Nieuws
Deel dit artikel: