Inwoners Eesveen opgelucht: geen beton maar klinkers in de Gierweg

De Gierweg in Eesveen wordt toch niet voorzien van betonnen rijplaten, maar blijft een klinkerweg. Dat heeft wethouder Scheringa toegezegd aan de bewoners. Het oude klinkerweggetje was toe aan een opknapbeurt, waarbij de steentjes in eerste instantie vervangen zouden worden door beton.

De uitstraling van een betonnen weg past volgens de bewoners van de Gierdijk niet in het karakteristieke oude landschap van het historische landgoed de Eese. Ook denken ze dat de weg gevaarlijker wordt met beton: het nodigt uit tot hard rijden en wordt ook sneller glad dan klinkers.

"Foutje"

De weg was toe aan groot onderhoud. De aannemer stond begin maart al klaar om de klinkers te vervangen door betonplaten. Tot grote verrassing van de omwonenden, zij wisten nergens van. Door een foutje was de uitnodiging voor een informatiebijeenkomst nooit bij de betrokkenen terecht gekomen.

De bewoners namen vervolgens contact op met de gemeente, en na een aantal gesprekken met ambtenaren en de wethouder zijn de plannen nu aangepast. De weg wordt wel vernieuwd, maar behoudt zijn landelijke uitstraling met klinkers.

Compliment

Omwonende Cokkie Feith is erg blij met de inzet van de gemeente. "Vanaf het moment dat wij onze bezwaren kenbaar maakten is er serieus naar ons geluisterd. Dit is echt een compliment aan de gemeente en aan wethouder Scheringa, dat mag ook wel eens gezegd worden".

Het gaat wel wat langer duren voordat de weg wordt aangepakt omdat de aannemer de plannen nu flink moet herzien. Maar dat is voor de omwonenden geen probleem, denkt Feith. "De weg ligt er al zestig jaar zo bij, een maandje meer of minder maakt voor ons niet uit".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: