Overijsselse sporters moeten jaar wachten op Spelen: "Mijn sporthart huilt, maar het is een goede beslissing"

De Olympische Spelen zijn niet komende zomer, maar door het coronavirus met een jaar verplaatst. De Overijsselse sporters reageren allemaal ongeveer op dezelfde manier: jammer, maar begrijpelijk. Hieronder enkele reacties.

Anna van der Breggen

De Olympisch kampioen uit Zwolle: "Ja, jammer. Teleurgesteld. Geen Olympische Spelen en daarmee is ook wel een beetje m'n grote doel weg. Maar aan de andere kant besef ik ook wel dat wat we nu hebben met de coronacrisis eigenlijk veel groter is als een Olympische Spelen en dat er veel meer mensen zijn waarbij hun doel wegvalt. Of waarbij hun inkomen wegvalt. Er zijn mensen heel erg ziek. Dus als ik het in perspectief plaats, vind ik het gewoon een hele goede beslissing. En ook voor atleten de meest eerlijke beslissing. Om het nu voor niet alle atleten gelijk is. Niet iedereen kan trainen zoals wij nog wel kunnen in Nederland bijvoorbeeld. Niet iedereen kan zich meer kwalificeren voor de Olympische Spelen en dat wil je ook gewoon gelijk hebben. Ik denk in meerdere opzichten een hele moeilijke, maar wel de meest juiste beslissing op dit moment."

Anna van der Breggen over het verplaatsen van de Spelen

Kirsten Wild

De Zwolse wielrenster: "Ik moet er wel even van bekomen, want het is wel een flinke domper in mijn eigen planning. Maar ik zag het natuurlijk al wel een beetje aankomen met de ontwikkelingen van de laatste dagen. En gezien hoe groot het probleem wordt voor de wereld met het virus, is het denk ik ook de allerbeste beslissing om het een jaar uit te stellen. Ik moet het echt even laten bezinken en nieuwe plannen en doelen maken."

De reactie van Kirsten Wild op de verplaatsing

Sanne Wevers

"Kijken hoe dit in mijn voordeel kan uitpakken om er volgend jaar op mijn best te staan", zegt de Oldenzaalse tunster. "Ik ben dankbaar voor de moed en kracht die nodig is geweest om dit besluit te nemen. Het is heel bijzonder dat dit gebeurt, een historische beslissing en de juiste ook in deze situatie. We zaten niet in een situatie dat je de voorbereiding kunt doen die nodig is. Als turnster loop je, meer dan in veel andere sporten, snel een achterstand op. Eventueel pas vanaf 1 juni weer volledig kunnen trainen, dat was eigenlijk niet te doen."

Roy van den Berg

De Kamper baanwielrenner: "Een bizarre situatie natuurlijk. Mijn sporthart huilt, maar mijn gezonde verstand zegt dat dit gewoon beter is. Er is zoveel onmacht en zo'n grote crisis aan de gang over de hele wereld dat het verzetten van de Spelen de enige optie is. Natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld, want je leeft hier jaren als een monnik naartoe. Naar het grootste toernooi ter wereld. En als het dat verplaatst wordt, is natuurlijk wel iets bizars. Maar we moeten nu met z'n allen de schouders eronder zetten, zodat we met z'n allen zo snel mogelijk weer fit worden en dan kunnen we dit met z'n allen goed aan."

De reactie van Roy van den Berg op het verplaatsen van de Spelen

Niek Kimmann

De BMX'er uit Lutten: "Ik denk dat iedereen die het nieuws heeft gevolgd de laatste dagen het wel aan zag komen. Als je kijkt wat er op dit moment aan de hand is, is sport gewoon even bijzaak. Dus ik hoop gewoon dat iedereen veilig thuis zit, veilig aan zichzelf en anderen denkt. En als dit allemaal onder controle is, gaan we wel weer doen of sport heel belangrijk is."

De reactie van Niek Kimmann op de verplaatsing

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: