Nederlandse vliegmaatschappijen mogen gratis parkeren op Twente Airport

Vliegtuigen van Nederlandse maatschappijen mogen tijdens de coronacrisis gratis op Twente Airport worden geparkeerd. "We moeten het in Nederland samen doen", vertelt vliegvelddirecteur Meiltje de Groot.

Vanwege de coronacrisis moeten veel vliegtuigen aan de grond blijven, maar voor die toestellen zijn wel parkeerplaatsen nodig. Twente Airport zou een potentiële locatie kunnen zijn.

'In gesprek'

Maar het is nog steeds niet in kannen en kruiken dat Twente daadwerkelijk een parkeerlocatie wordt. "We zijn in gesprek en er zit vooruitgang in. Verder kan ik er niets over zeggen", vertelt De Groot.

Inmiddels is de Aalsmeerbaan van Schiphol al ingezet als parkeerplaats. Daar kunnen 25 vliegtuigen worden gestald. Ook zou er volgens Defensie nog ruimte zijn op Eindhoven Airport.

Onderhoud in Twente

De Groot gaf eerder al aan ruimte te hebben voor zeven lange afstandsvliegtuigen en tien korte en middellange afstandsvliegtuigen. Door de bedrijven deze dienst te verlenen, hoopt Twente Airport dat zij ook het onderhoud aan de toestellen in Enschede komen doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Twente Airport Regio Enschede Coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: